CRÈCHE EN ZONDAGSSCHOOL

De Rank voor elke leeftijd

Tijdens de diensten van De Rank is er voor elke leeftijd iets passends. Hieronder lees je daar meer over. Naast de zondagse diensten zijn er ook doordeweekse activiteiten en kampen voor de kinderen en tieners. Kijk voor meer informatie, contactgegevens en activiteiten op deze pagina.

Crèche

De allerkleinsten (tot 2,5 jaar) zijn van harte welkom bij de crèche. De kinderen worden hier opgevangen door een enthousiast oppasteam en zijn in veilige handen, waardoor je helemaal ontspannen de samenkomsten kunt bezoeken.  

Het oppasteam van de crèche houdt zoveel mogelijk rekening met het dagelijkse ritme van ieder kind waar het gaat om slapen, eten en bijvoorbeeld medicijngebruik. En mocht een kind een keer niet lekker in z’n vel zitten, dan brengen we de ouders natuurlijk meteen op de hoogte via het crèchenummer van het kind wat dan op het scherm in de zaal zichtbaar wordt.

Zondagsschool

Alle kinderen die op zondagochtend onze diensten bezoeken zijn tijdens de dienst welkom op de zondagsschool. Voor kinderen van 2,5 jaar tot en met groep 8 van de basisschool is er een eigen programma. Bijbelverhalen worden op een eenvoudige en vaak creatieve manier uitgelegd en we helpen kinderen begrijpen wat het is om met Jezus te leven. We bidden met elkaar en voor de zieken, en we helpen kinderen in het maken van een keuze voor Jezus.


Kinderen tot 4 jaar beginnen direct om 10.00 uur met hun eigen programma. De oudere kinderen zijn eerst in de dienst aanwezig en gaan op een later moment naar hun eigen lokalen. Dit wordt in de dienst vanzelf duidelijk.

Tieners

Elke tweede zondag van de maand (van september t/m juni) is er tijdens de preek ‘Schatgraven’ voor tieners van 12 tot 15 jaar. De ‘schat’ is de Bijbel en daar valt veel en diep in te graven. Het Schatgraven is een Bijbelstudie waarbij we met elkaar nadenken en praten over het geloof. In drie jaar tijd worden dertig thema's behandeld waarmee rekening wordt gehouden met de belevingswereld van de tieners. Voorbeelden van thema's zijn: Wie is God? Hoe kan je God (beter) leren kennen? Wat betekent de doop? Waarom vieren we het avondmaal? Wat zegt de Bijbel over vluchtelingen? Hoe ga je om met teleurstellingen? Mag je genieten van God? Wat betekent genade? En nog veel meer…