WAT DOE JIJ?

Wat doe jij?

Het huisgezin van God – zo noemen we onszelf vaak als we het over De Rank hebben. Wat een mooi beeld om met elkaar gezin te zijn! In een goed functionerend gezin heeft ieder een taak en help je elkaar de boel draaiende te houden. Zo heeft God het ook bedoeld in Zijn gezin. We mogen de taken verdelen en elkaar helpen, elkaar aanvullen. Bemoedigend, want dat betekent dat we er niet alleen voor staan! We hoeven niet alles zelf te kunnen; jij mag een ander helpen en een ander mag jou helpen. 

 

Paulus zegt iets soortgelijks in zijn brief aan de gemeente in Korinthe, waar hij de kerk vergelijkt met een lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een eigen taak, ze kunnen niet zonder elkaar omdat ze alleen sámen een lichaam kunnen vormen. (1 Kor. 12:18-21)

 

In het lichaam van Christus, de kerk en dus ook in De Rank, is van alles te doen en is er plek voor iedereen! Alleen sámen kunnen we het gezin draaiende houden. Vandaar de vraag: Wat doe jij? 

"

Er was nog leiding nodig voor het tienerkamp. We hadden nog nooit iets met tieners gedaan, toen de vraag kwam of wij als leiding mee zouden willen." zegt Lize.  "Maar we hadden wel tijd en waren beschikbaar, dus we hebben 'ja' gezegd en waren verrast over hoe leuk het was!" Stijn en Lize zijn nu tienerleiders en genieten van deze taak binnen De Rank.

Het werk van De Rank is onderverdeeld in taakvelden. Lees hieronder wat er in ieder taakveld zoal te doen is. Heb je het idee dat jij in één van die taakvelden iets kan betekenen? Neem contact op met betreffende taakveldleider.

Maar...ook al heb je geen idee wat je zou kunnen doen, het is al genoeg om gewoon beschikbaar te zijn. Heb jij tijd en stel je die graag beschikbaar, neem dan contact op met onze officemanager. Wie weet wat voor mooie nieuwe dingen je leert over je eigen gaven en talenten als je je gewoon maar ergens in gaat zetten! 

Taakvelden

Diensten


Vind jij het fijn om gasten vriendelijk te ontvangen, mee te zingen of spelen in het muziekteam, of heb je (creatieve) ideeen over invulling van de diensten? Dan is er vast een plek voor jou in taakveld diensten!

a.i. Taakveldleider Gert Jan van der Tuuk zoekt graag met jou naar een passende plek in dit taakveld.

Facilitair


Niet technisch maar wel beschikbaar? We trainen je graag voor bijvoorbeeld licht, geluid of beeld. Of misschien ben je liever inzetbaar als BHV'er of om de zaal gebruiksklaar te maken. 


Voor meer info en vacatures neem

je contact op met taaveldleider

Jan Jochem Puite.

Gemeentezorg


Jij vind het fijn om nieuwe leden te begeleiden naar hun plek in De Rank,  je bid graag mee in het ministry team, of je wilt graag je tijd inzetten om er te zijn voor mensen die het moeilijk hebben.


Neem eens contact op met gemeentezorg om te kijken waar jij iets kan betekenen.

Kinder- en Jeugdwerk


Kinderen dichter bij Jezus brengen, tieners helpen hun geloof vorm te geven, jongeren begeleiden in hun geloof en dagelijks leven. Als jij daar graag een rol in speelt is er plek voor jou in dit taakveld!


Neem contact op met Sam Jansen om te zien op welke plek jij ingezet kan worden.

Missionair


Getuige zijn in je eigen omgeving kan op veel verschillende manieren. In De Rank zijn diverse initiatieven die worden ondersteunt of begeleidt vanuit het taakveld Missionair.

Wil jij hierin meedenken of meewerken?


Neem contact op met Dirk-Jan Horjus om te kijken waar jij ingezet kan worden.

Onderwijs en toerusting


Onderwijs in de gemeente vind op zoveel plekken plaats: via de kringen, de Netkerken, door bijbelstudies of cursussen. Er is plek voor mensen mét of zonder theologische kennis om mee te denken over de inhoud en te helpen in de uitvoering.

Neem contact op met Desiree Onvlee om  jouw inzetbaarheid in dit taakveld te bespreken.