Voor alle dingen waar je mee zit

Gemeentezorg

Huwelijk

Als gemeente willen we mensen helpen om op goede wijze vorm te geven aan het huwelijk zoals God dit bedoeld heeft. Die zorg willen we geven aan mensen die binnen de Rank willen trouwen en aan mensen die al langer in het huwelijksbootje varen. Hieronder kun je lezen waar de huwelijkszorg binnen de gemeente uit bestaat.

Pre-mariage course

Je hebt iemand gevonden met wie je je leven wilt delen? Iemand van wie je zoveel houdt dat je er heel graag mee wilt trouwen? Je gaat voor een sterke basis en een duurzaam en blijvend huwelijk? Geweldig! Maar volg dan ook de pre-marriage course! Het is een cursus verdeeld over twee zaterdagen met onderwerpen die er echt toe doen. Samen praten, elkaar beter leren kennen, praktische tips krijgen en luisteren naar het verhaal van een ‘ervaringskoppel’. Dit is alles op een gezellige locatie, lekker eten, drinken en … jullie! Klik hier voor info en aanmelden voor de volgende cursus.

Trouwen in de Rank

Jullie hebben trouwplannen? Proficiat! Maar betrek ons er tijdig bij. Probeer minimaal 5 maanden voor de huwelijksdag contact  met ons op te nemen voor het maken van een afspraak met de voorganger en de coördinator gemeentezorg. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit eerste gesprek wordt gevoerd met jullie eigen voorganger. Jullie voorganger is in principe ook degene die de trouwdienst leidt. Wanneer jullie voorkeur uit gaat naar een andere voorganger, dan is dat bespreekbaar. We willen jullie beter leren kennen en we horen graag waarom je met elkaar wilt trouwen en om welke reden jullie de kerk daarbij willen betrekken. We spreken, vanuit de Bijbel, over het huwelijksverbond, de belangrijke rol van de ambtenaar van de burgerlijke stand en de kerk. Er zullen een aantal praktische zaken in verband met de voorbereiding van de huwelijksdienst worden besproken en er is alle tijd voor vragen.

Na dit gesprek koppelen we je graag aan een echtpaar met ervaring én het nodige huwelijksgeluk. Je hebt immers verlangens en dromen, maar soms ook vragen en onzekerheden.  Om jullie te helpen goed voorbereid het huwelijk in te gaan deze ervaringsdeskundigen. Je komt voor je huwelijk twee of drie keer bij elkaar om te spreken over ‘de dingen des huwelijks’.  Als je de Pre-mariage course hebt gevolgd dan wordt het aantal gesprekken en de inhoud van de gesprekken hierop aangepast. Uit ervaring weten we dat deze gesprekken als bijzonder opbouwend, ontspannen, leuk en leerzaam worden ervaren! Bovendien heb je dan ook een bekend en vertrouwd echtpaar waarop je ook tijdens je huwelijk kunt terugvallen. Maak ook van de gelegenheid gebruikt om punten in te brengen die belangrijk voor jullie zijn. De zorgcoördinator neemt ongeveer 3 maanden voor jullie huwelijk contact op om te laten weten welk koppel dit kan zijn.
Heb je nog vragen of wil je iets bespreken. Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 711 53 82 (dinsdag en donderdag).

Belangrijk om te weten…

  • Wanneer je binnen de Rank wilt trouwen gaan we er vanuit dat jullie (of één van beiden) lid zijn of dat je van plan bent je bij de Rank aan te sluiten. 
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een trouwlocatie.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding tijdens de dienst.
  • Wanneer je muzikanten van de Rank benadert willen we je eraan herinneren dat het prettig is wanneer er iets te drinken en te eten voor hen is geregeld. We vragen je hen passend te bedanken wanneer zij een bijdrage hebben geleverd aan jullie huwelijksdienst.
  • Het is de bedoeling dat jullie zelf voor de liturgie/ het liederenblad zorgen maar vanzelfsprekend zijn wij bereid daarbij te helpen.
  • De kosten voor medewerking van ons aan een dienst zijn € 175,- exclusief reiskosten van de voorganger naar de locatie.

Marriage course

Ben je al wat jaren samen? Doe dan mee met de Marriage Course en ga zeven avonden lekker uit eten met je partner en samen in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. Tijdens de Marriage Course deel je niets met andere stellen die meedoen, het is echt cadeautje voor jou en je partner. Of je nu kort of langer samen bent, bij de Marriage Course ga je bouwen aan een relatie die een leven lang duurt. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de eerstvolgende cursus.

Huwelijksmentoraat

De meeste huwelijksrelaties kennen ups en downs. Binnen de Rank willen we er voor elkaar zijn, ook wanneer het niet lekker loopt of wanneer er problemen (dreigen) te ontstaan. Schroom niet om tijdig hulp te vragen aan je huwelijksmentoren of via gemeentezorg. Voor contact en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 711 53 82 (dinsdag en donderdag).

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church